Huurautoʼs voor roadtrips door Letland: beste routes

Roadtrips door Letland met een huurauto

Ben je van plan om een roadtrip door Letland te maken en wil je het land op een avontuurlijke manier verkennen? Dan is het huren van een auto een uitstekende keuze. Met een huurauto heb je de vrijheid om te gaan en staan waar je wilt en kun je op je eigen tempo de prachtige natuur, historische steden en pittoreske dorpjes van Letland ontdekken. In dit artikel delen we de beste routes voor een roadtrip door Letland vanuit onze eigen ervaring.

Vanuit Riga naar de kust

Als je in de hoofdstad Riga begint, raden we aan om richting de kust te rijden. Onderweg kom je langs charmante plaatsen zoals Jurmala, een populaire badplaats met prachtige stranden en houten huizen. Vergeet niet te stoppen bij het nationale park Kemeri, waar je kunt wandelen in een moerasgebied en unieke planten en dieren kunt spotten. Een aanrader is ook om een bezoek te brengen aan Kuldiga, een van de oudste stadjes van Letland met een pittoreske oude binnenstad en de breedste waterval van Europa, de Venta waterval.

Vanuit Sigulda naar het Gauja National Park

Een andere prachtige route is vanuit het stadje Sigulda naar het Gauja National Park, dat bekend staat om zijn adembenemende landschappen en diverse wildlife. Onderweg kun je een stop maken bij het Turaida kasteel, een van de meest indrukwekkende kastelen van Letland, en genieten van een wandeling langs de oevers van de rivier Gauja. In het nationale park kun je ook verschillende outdoor activiteiten ondernemen, zoals wandelen, fietsen en kanoën.

Vanuit Daugavpils naar het Aglona klooster

Als je geïnteresseerd bent in geschiedenis en religie, is een roadtrip vanuit Daugavpils naar het Aglona klooster een aanrader. Dit prachtige klooster is een belangrijk bedevaartsoord in Letland en trekt jaarlijks duizenden bezoekers. Onderweg kun je genieten van de schilderachtige landschappen van het Letse platteland en stoppen in sfeervolle dorpjes voor een lokale maaltijd.

Boek nu jouw roadtrip door Letland

Ben je enthousiast geworden over het idee van een roadtrip door Letland met een huurauto? Dan is het tijd om jouw avontuur te plannen en een auto te huren. Met een huurauto kun je alle bovengenoemde routes en nog veel meer prachtige plekken in Letland ontdekken. Dus waar wacht je nog op? Boek nu jouw roadtrip en maak herinneringen voor het leven!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *